Skip to content
Op deze pagina

Over Marijn Prins 👑

Marijn Prins is voorzitter van STUUR Rotterdam en wijkraadslid in Hillesluis met steun van GroenLinks Rotterdam. Hij komt op voor de rechten van studenten in Rotterdam.

Marijn, een gepassioneerde en welsprekende politieke blogger, is niet bang om zijn mening te geven. Met een sterke interesse in sociale rechtvaardigheid is hij een studentenvakbond begonnen om zijn medestudenten een stem te geven.

✉️ Contact

Medeoprichter STUUR Rotterdam

In 2021 richtte Marijn Prins de studentenvakbond STUUR Rotterdam op. STUUR komt op voor de rechten van studenten in Rotterdam.

Dat doen ze onder andere door gratis juridische hulp aan te bieden voor studenten, bijvoorbeeld door je te helpen naar de huurcommissie te stappen als je te veel huur betaalt. Ook oefenen ze druk uit op de gemeenteraad om te luisteren naar studenten, onder andere door energietoeslag voor studenten te eisen. En ze vragen aandacht voor belangrijke onderwerpen door actie te voeren.

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 is Marijn Prins verkozen als wijkraadslid voor in Hillesluis met steun van GroenLinks Rotterdam. In deze wijk, onderdeel van stadsdeel Feijenoord, zet hij zich in voor een groener en socialer Rotterdam met meer natuur en veiligere fietspaden.

Eerder was hij actief voor DWARS Rotterdam-Rijnmond en liep hij een stage bij het landelijk bureau van GroenLinks gedurende de Tweede Kamerverkiezingen van 2021.

Marijn is een gedreven en betrokken studentenactivist. Hij werd actief bij de progressieve, sociale en groene politieke partij om de strijden voor een eerlijker, inclusiever en leefbaarder Rotterdam.

Schrijver Profielen Magazine

Als kritisch blogger voor Profielen Magazine schrijft Marijn over onder andere onderwijs, huurtoeslag en verkiezingen. In het blad van de Hogeschool Rotterdam bespreekt hij verschillende politieke onderwerpen vanuit persoonlijk oogpunt.

Marijn vind studentenvertegenwoordiging heel belangrijk en gelooft dat jonge mensen de kracht hebben om echte verandering in de wereld te maken. Hij is toegewijd om zijn stem te gebruiken om een verschil te maken.