Skip to content
Op deze pagina

Profielen Magazine

Marijn Prins schrijft voor Profielen Magazine, het blad van Hogeschool Rotterdam. Zowel in de online als fysieke versie van het magazine zijn artikelen van Marijn gepubliceerd.

Waar schrijft Profielen blogger Marijn over?

Profielen blogger Marijn schrijft sinds 2020 onder andere over eerlijke vertegenwoordiging van studenten, studentenkamers en klimaat.

Hij riep in het Magazine de Hogeschool over te stappen op vegetarische caferia. Daarnaast riep hij studenten op de gemeente Rotterdam aan te klagen omdat ze hen niet de energietoeslag geven waar ze wetterlijk recht op hebben. En tijdens de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen riep hij studenten op om GroenLinks te stemmen (maar iedere andere partij is ook goed).

Verder kaart Marijn in Profielen de absurd lage opkomst voor de medezeggeschapsraadsverkiezingen van de hogeschool aan. En hij schreef over waarom hij niet meer met het vliegtuig op vakantie wil.

Is het magazine onafhankelijk?

Profielen Magazine noemt zichzelf onafhankelijk, maar uit onderzoek van Marijn Prins blijkt dit tegen te vallen. Profielen wordt volledig gefiniancieerd door de Hogeschool Rotterdam en hierdoor ontstaat er een ongelijke machtsverhouding.

Schrijft Marijn altijd over zichzelf in de derde persoon?

Nope, deze website is gemaakt door zijn geweldige partner Joppe Hoekstra. Hij vond dat Marijn wat laag in de Google zoekresultaten kwam, dus besloot hij een handje te helpen met zijn SEO en web development skills.

Alle blogs op Profielen worden wel door Marijn zelf geschreven (meestal niet in de derde persoon).